Ratni Dnevnik VVKJ April 1941 – Knjiga I

Књига Ратни Дневник Ваздухопловства војске Краљевине Југославије је најновија књига аутора Александра М. Огњевића. Књига описује, и на увид нам даје, распоред и дејства јединица 1. Ваздухопловне ловачке бригаде као и 2. Ваздухопловне мешовите бригаде током краткотрајног Априлског рата. Дејства сваке од ових јединица су дата по данима, почев од тренутка немачког ваздушног напада на Краљевину Југославију, па све до капитулације.

Књига обилује великим бројем исказа из прве руке, од стране самих учесника Априлске трагедије, како са југословенске тако и са немачке стране. Поред ових сведочења, књига обилује и заиста великим бројем архивских фотографија од којих се један њихов део по први пут презентује широј јавности. Између осталог налазимо и приличан број фотографија бомбардоване и разрушене престонице на којима је приказан сав онај ужас и безнађе са којим су се сусрели њени несрећни становници тог празничног априлског јутра. Књига представља једну врсту документа о употреби једница и људства Ваздухопловства војске Краљевине Југославије током краткотрајног Априлског рата и као таква представља непресушно благо, које ће уверен сам, користити свима којима овај период наше историје лежи на срцу и спремни су да даље истражују.




Књига је штампана на српском језику, ћириличним писмом, на нешто преко 190 страна и тврдо је коричена. На крају књиге налази се индекс имена што олакшава претрагу страница. Ово је прва од укупно четири књиге из серије Ратних Дневника које нам приређује Александар М. Огњевић.

Како купити ову књигу?

Посетите сајт издавача на www.leadenskybooks.com и информишите се о условима плаћања и слања.

 

.